Vader Shana: 'Geen vliegende ruzies met Janssen'

Met hun getuigenis haalden de ouders van Shana Appeltans de verhalen van hun buurman Ronald Janssen over pesterijen onderuit. 'Onze relatie was goed. Na zijn scheiding kwam hij met zijn kinderen bij ons eten. Later verwaterde de relatie, maar zijn verklaringen over onze familie en de pesterijen kan ik niet aanvaarden.'

'Echt vliegende ruzie is er nooit geweest. We leefden gewoon langs elkaar. Ik heb schrik wat mensen buiten Halen van ons moet denken', vertelde Johan Appeltans bij zijn getuigenis dinsdagnamiddag.

'Ik kan het nu nog niet geloven wat hij met Shana en Kevin en Annick heeft gedaan. Ik heb het er moeilijk mee dat ik indertijd niets gehoord of gemerkt heb, toen hij Annick om het leven bracht. Ik hoorde Janssen nog zeggen: 'ik begrijp niet wie zoiets met andermans kinderen doet'. Dat blijft me enorm zwaar op het hart liggen', ging vader Appeltans verder.

Volgens de ouders moet het zwaarste -het verwerkingsproces- nog beginnen na de assisenzaak. Ze hadden overwogen om te verhuizen, maar zeiden tegen zichzelf dat zij toch niets misdaan hadden. 'Ik word er wel nog elke dag mee geconfronteerd als ik van en naar mijn werk rijd', aldus Johan, die schrik heeft dat zijn beide ouders er binnen het jaar niet meer zullen zijn wegens verteerd door verdriet. 'Die mensen kunnen de knop niet omdraaien. Dan zullen we nog meer mensen kwijt zijn door mijnheer Janssen. Dat hij daar maar eens bij stilstaat', sprak hij.

De ouders bevestigden nog eens dat Shana enorm bang was. 'Ze was dat van nature uit, maar vooral na de inbraak, die we thuis meemaakten toen we sliepen', aldus de ouders.
Andere getuigen vertelden dinsdag ook dat Shana 's avonds thuis nooit alleen durfde zitten en dat Kevin zelfs met haar mee naar wc moest. 'Ze zou de deur 's avonds nooit open doen', was vaak te horen, terwijl Janssen dat wel beweert.

Moeder Peggy, die zich net als vader Johan kranig hield, barstte op het einde in tranen uit toen ze nog iets over Kevin wilde vertellen. 'Kevin was ook voor mij een tweede zoon. Hij pakte mij altijd vast. Nu kan dat niet meer en dat vind ik erg. Kevin hield veel van knuffelen. Ik heb nog een schoonzoon (Wesley, de vriend van Brenda), maar die houdt niet zo van knuffelen', snikte Peggy.

Voorzitter Michel Jordens schorste de zitting rond 16.30 uur. Woensdag is een rustdag. Donderdag komen de moraliteitsgetuigen van Kevin Paulus aan het woord.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees