Koning van Bhutan trouwt met studente

De 31-jarige koning van het Himalayaanse land Bhutan is in een boeddhistische ceremonie getrouwd met een 21-jarige studente uit het volk.

De bruid stapte begeleid door een processie van notabelen en familieleden het oude monnikenklooster binnen. Babyolifantjes in traditionele klederdracht wachtten de stoet op.

De koning van het Zuid-Aziatische land, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, kwam na een reeks rituelen van zijn troon om een kroon op het hoofd van zijn bruid Jetsun Pema, de dochter van een piloot, te plaatsen.

Terwijl de monniken in het zeventiende-eeuwse klooster zongen, keerde de koning terug naar zijn stoel en plaatste Jetsun Pema zich naast hem als de nieuwe koningin. Duizenden mensen, gekleed in traditionele gewaden, stonden buiten te wachten.

Er waren geen staatshoofden, buitenlandse prinsen of beroemdheden aanwezig op de ceremonie, die volgens berichten voornamelijk door leden van de koninklijke familie werd bijgewoond en live werd uitgezonden op de nationale televisie. 

'Terwijl ze jong is, is ze warm en vriendelijk van aard', kondigde Wangchuck zijn huwelijk aan het parlement aan. 'Deze eigenschappen, samen met de wijsheid die met de jaren zal komen, zullen van haar een geweldige dienaar van het volk maken.'

Verwacht wordt dat de jonge koning niet het voorbeeld van zijn vader zal volgen, die met vier zussen uit een rijke familie is getrouwd. Polygamie is toegestaan in Bhutan, maar komt zelden voor.

De koning, die in India en Groot-Brittannië is opgeleid, nam de troon over nadat zijn vader in 2006 troonafstand had genomen. Die was begonnen met het geïsoleerde land te democratiseren.

In maart 2008 werd Bhutan, een land met 700.000 inwoners, een constitutionele monarchie en stond de koning zijn absolute macht af. Toch wordt hij nog altijd vereerd door grote delen van het volk.

Een biografie die het paleis vrijgaf, meldt dat de de interesses van de nieuwe koningin beeldende kunst, schilderkunst en basketbal zijn.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees