Spookbrug afgebroken in Varsenare

Spookbrug afgebroken in Varsenare

Foto: Epyon01P

VARSENARE - Een van de twee spookbruggen in de Jabbeekse deelgemeente Varsenare wordt maandag afgebroken. De afbraakwerken zijn wellicht maandagavond afgerond. De brug werd 35 jaar geleden gebouwd om vanuit Jabbeke de E40 aan te sluiten op een weg naar de Zeebrugse haven. In 1977 werd dit plan door de toenmalige minister Guy Mathot van tafel geveegd na protest van natuurbewegingen, gemeentebesturen en landbouwers.

Uiteindelijk besliste Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits om de spookbruggen af te breken. In januari wordt de andere brug afgebroken. Dat moet gebeuren in één weekend zodat het drukke spoorwegverkeer tussen Brugge en Oostende zo weinig mogelijk gestoord wordt. Een exacte datum ligt nog niet vast.

Een aantal jongeren protesteerde zaterdag tegen de afbraak van de spookbruggen, waar ze met de auto leerden rijden, afgleden bij sneeuw of feestjes bouwden. In plaats van de bruggen komt er een natuurgebied, ter compensatie van de natuur die verloren zal gaan door de aanleg van de nieuwe snelweg A11.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees