72 jaar getrouwd koppel sterft hand in hand

Een koppel uit de Amerikaanse staat Iowa dat al 72 jaar getrouwd was, is vorige woensdag samen overleden. De 94-jarige Gordon Yeager en zijn 90-jarige vrouw Norma raakten betrokken bij een auto-ongeval. Toen dokters in het ziekenhuis vaststelden dat de twee niet meer gered konden worden, schoven ze hun bedden tegen elkaar zodat ze elkaars hand konden vasthouden. Gordon stierf als eerste, Norma precies een uur later.

Gordon en Norma stapten op 26 mei 1939 in het huwelijksbootje en kregen vier kinderen. Vorige woensdag raakten ze betrokken bij een auto-ongeval in de buurt van Marshalltown. Het koppel werd met ernstige verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis.

'Ze lagen samen in een kamer op de afdeling intensieve zorgen, maar reageerden niet echt meer. Het was erg raar. Ze hielden elkaars hand vast en plots stopte papa met ademen, maar op de monitor werd toch nog een harstlag getoond', vertelde zoon Dennis Yeager aan een lokale nieuwszender. 'Een verpleegster legde ons uit dat dat kwam omdat hij mama's hand vast had, en de machine zo haar hartslag oppikte'. Exact een uur na de dood van Gordon stierf ook Norma.

'Ze waren nog van de oude stempel en geloofden in het huwelijk 'tot de dood ons scheidt'', zei Dennis. Het koppel hield ook in hun kist elkaars hand vast en na de crematie zal hun as worden vermengd.

 

 

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees