Zwak Standard wint voor tweede keer in vier dagen tegen Zulte Waregem

Ignacio Gonzalez heeft een bleek Standard naar de kwartfinales geschoten. De Uruguayaan zette vlak voor tijd een fel aangevochten strafschop om. Ref Colemonts beleefde net als vorig week in Sint-Truiden geen gelukkige avond.

De eerste helft was van een onwaarschijnlijke troosteloosheid. Twee kansjes noteerden we. Bossut moest de bal over de lat tillen bij een weinig overtuigende omhaal van Buyens. Aan de overkant veegde diezelfde Buyens de bal net voor de doellijn weg na een geharrewar waarin Habibou een hoofdrol vertolkte.

Op slag van rust werden de tribunes tot hun verbazing met een doelpunt bedankt voor hun moed en zelfopoffering. Van Damme kopte een hoekschop van Pocognoli vrij en vrolijk en onhoudbaar in doel. De schaarse toeschouwers hadden één troost: de tweede helft kon alleen beter worden.

Trainer Kalezic besefte dat het anders moest en voerde een dubbele wissel uit. Matton en Naessens bleven in de kleedkamer en werden opgevolgd door Sivakov en Rossini.
Het voetbal werd er niet meteen beter op, maar er viel wel heel wat meer te beleven. Het begon met een schitterende vrije trap van Maréval, maar Bolat haalde de bal uit de kruishoek.
De thuisploeg putte moed en zette Standard vast. De West-Vlamingen claimden twee keer kort na elkaar een strafschop vanwege handspel van Goreux en Van Damme, maar beide gevallen waren schoolvoorbeelden van een aangeschoten of ‘aangekopte’ bal.

Bolat moest aan het werk bij een poging van Habibou en maakte zich om onduidelijke redenen boos op Sivakov. De Turk moest wat later met meer reden vloeken op de ingevallen Wit-Rus. Sivakov schoot van net buiten het strafschopgebied knap binnen.

Sivakov verplichtte een kwartier voor tijd Bolat om opnieuw plat te gaan. De vlijtige Wit-Rus stuurde even later met een foute terugspeelbal Gonzalez diep, maar de Uruguayaan strandde op de vuisten van Bossut. Ref Colemonts, die al onder vuur lag bij de thuisaanhang, was de gebeten hond toen hij vlak voor tijd de bal op de stip legde na een duel tussen Defauw en Buzaglo. Gonzalez liet Bossut geen kans.

De tweede nederlaag van Zulte Waregem in vier dagen tegen de Luikenaars. De thuisploeg moet zich troosten met het idee dat het seizoen al geslaagd is, dixit sterke man Patrick Decuyper.

 

Herbeleef Zulte Waregem - Standard hier LIVE vanaf 20u.

Corrigeer