Mode

Modetrends waar hij gek van wordt

Modetrends waar hij gek van wordt

Foto: shutterstock

Vrouwen mogen dan vrolijk de nieuwe wintertrends in huis halen, manlief is vaak heel wat minder enthousiast over haar aankopen. Wij schotelden een mannenpanel enkele stijlkwesties voor.

1. Unaniem en met stip op één verkozen tot lelijkste winterstuk: de UGG. De nochtans populaire winterlaarsjes stoten op een muur van mannelijk onbegrip, waarbij 'lomp' en 'olifantenpoten' de meest positieve bewoordingen zijn. Waarom vrouwen die dingen in godsnaam dragen, vraagt een man zich af. Euh - omdat ze lekker zitten...

2. Comfort wordt vrouwen blijkbaar niet gegund, want ook de sleehak blijkt allerminst populair. Volgens de meeste mannen vervormen ze een vrouwenvoet en kunnen ze in niets de elegantie van de klassieke hak evenaren. Dat ze je benen slanker maken, valt hen al helemaal niet op.

3. Mannen hebben liever niet dat je te enthousiast in hun kast duikt: een lichtjes te groot hemd vindt nog genade (decolleté!), maar boyfriendjeans en brede chino's worden afgekeurd. Ja, ook wanneer ze met een hoge hak gedragen worden.

4. Volgens modemagazines zijn capes de nieuwe jassen, maar mannen worden niet bepaald warm van wat voor hen een 'poncho' is. Vooral niet wanneer er ergens pomponnen te bespeuren vallen.

5. Urbanus hield niet van madammen met een bontjas en het lijkt er op dat hij school gemaakt heeft. Een (nep-) bonten kraagje ter versiering van kap of vest vinden mannen nog gezellig, maar hele (nep-) bontjassen worden als, jawel, gemeen beschouwd.

6. Het 'mix and don't match'-principe waarbij verschillende prints gecombineerd worden mag door fashionista's van de daken geschreeuwd worden, voor mannen lijkt het net alsof we verstrooid twee stukken fout gecombineerd hebben.

7. De seventiesbroeken met hoge taille en olifantenpijpen worden sceptisch bekeken. Oudere mannen vinden ze passé, jongere mannen associëren ze met hun moeder.

8. Truien die wij als 'oversized' en best wel hip zien, zijn voor mannen eenvoudigweg 'te groot'. Kwestie van perceptie.

9. Hij houdt niet van fluokleuren, nudekleuren en roze. Fluo is te opvallend, nude maakt je te bleek en roze lelijk vinden zat nu eenmaal in zijn opvoeding.

10. Lange benen kunnen op zijn goedkeuring rekenen, ook wanneer je de natuur een handje helpt met hooggehakte plateauschoenen. Op voorwaarde dat je er op kan lopen, want struikelend maak je op je stelten weinig indruk.

 

 

 

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees