Decors FC De Kampioenen bij het vuilnis

Bijna alle decors van de populaire één-serie FC De Kampioenen zijn intussen bij het vuilnis beland. Oorspronkelijk was gepland dat ze in het archief van de openbare omroep zouden terechtkomen, maar de vrt stelt dat ze helemaal versleten zijn. Het gaat onder meer om het café van Pascale en het bureau van Balthazar Boma. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Nadat het doek over de serie was gevallen, werden de decors opnieuw opgebouwd voor de Kampioenen-tentoonstelling in het Antwerpse Centraal Station en het Casino Kursaal in Oostende. 120.000 liefhebbers kwamen toen proeven van het stukje tv-geschiedenis. Daarna zouden alle stukken in plek in het archief van de vrt krijgen, klonk het voorts.

In de praktijk liep het anders. Toen Herman Verbruggen (Markske in de serie, red.) liet uitschijnen dat hij de studio van Radio Hallo wou als persoonlijk aandenken, kreeg hij te horen dat de spullen al waren vernietigd.

‘De houten wanden die de decors vormden, hebben we niet opnieuw meegenomen naar ons archief. Hetzelfde geldt voor een aantal stoelen, tafels en kasten. Al die zaken waren hopeloos versleten’, aldus vrt-woordvoerder Björn Verdoodt. ‘Een aantal kenmerkende kleinere spulletjes en kostuums hebben we echter wel bewaard.’

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees