Genk-spits Benteke ontkent betrokkenheid bij carjacking

Genk-spits Benteke ontkent betrokkenheid bij carjacking

Foto: BELGA

KRC Genk-voetballer Christian Benteke is maandag ter beschikking gesteld van het Luikse parket in het kader van een gewelddadige carjacking afgelopen zondag. Benteke werd verdacht van deelname aan de carjacking, maar de speler zelf ontkent alle betrokkenheid.

Afgelopen zaterdag pakte de politie in Luik drie verdachten op bij een voertuig waarvan bleek dat het op 14 oktober gestolen was in Parijs. De drie mannen van 22 en 23 jaar oud, werden zondag ter beschikking gesteld van het parket waarna ze werden vrijgelaten.

'Kevin'

Maar een van de drie opgepakten was het niet eens met de arrestatie: volgens hem was het zijn voertuig en had hij het gekocht van een zekere Kevin. Dat de wagen gestolen was, beweerde hij niet te weten. Nadat hij was vrijgelaten, ging de kwade man samen met twee vrienden -waaronder Christian Benteke- verhaal halen bij Kevin.

Het kwam tot een woordenwisseling waarna Kevin met zijn VW Polo wegstoof. Na een achtervolging moest die zijn wagen achterlaten, waarna zijn aanvallers ermee wegreden. 

Benteke

Aan de hand van getuigenissen kon de politie drie mensen oppakken. De 23-jarige Luikenaar die afgelopen zaterdag al opgepakt werd, een 24-jarige vriend van hem uit Brussel, en tot slot voetballer Christian Benteke. Het drietal zit tot maandagmorgen in de cel en werd dan ter beschikking van het parket van Luik gesteld.

Racing Genk: 'Benteke ontkent elke betrokkenheid'

Kampioen Genk reageerde dinsdagmiddag kort op de beschuldigingen. 'We betreuren de teneur van deze berichtgeving ten stelligste. Christian Benteke werd als getuige gehoord in een onderzoek door het parket van Luik. De speler heeft ten volle zijn medewerking verleend aan het onderzoek. Hij ontkent op formele wijze elke betrokkenheid met mogelijke criminele feiten van welke aard ook', aldus de Limburgse club.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.