'Kuifje is een katholieke held'

'Kuifje is een katholieke held'
Kuifje is een katholieke held en symbool van het christelijk humanisme. Dat schrijft L’Osservatore Romano, de krant van het Vaticaan, naar aanleiding van het lanceren van de film van Steven Spielberg, gewijd aan de held van Hergé (1907-1983), in de Italiaanse bioscopen.

De krant is één en al lof over de film "De avonturen van Kuifje: het geheim van de Eenhoorn".
Volgens ’L’Osservatore’ maakt de Amerikaanse regisseur daarin een geslaagde combinatie van actie, humor en de sfeer van vervlogen dagen.

Volgens criticus Emilio Ranzato overheerst de actie in deze eerste Kuifjefilm. Maar hij hoopt dat het christelijk humanisme waarvoor Kuifje volgens hem symbool staat in de volgende Kuifjefilm wordt uitgediept.

L’Osservatore drukt integraal ook het artikel af dat de Franse schrijver en journalist Denis Tillinac aan de beroemde Belgische reporter wijdde in de "Dictionnaire amoureux du catholicisme". In het artikel "Een katholieke held" wordt Kuifje beschreven als "een onberispelijke ridder die openstaat voor het mysterie en de zwakken beschermt".

Volgens L’Osservatore is de avonturendrang van het hoofdpersonage tijdloos. Lof is er ook voor Spielberg, die in zijn hart steeds kind bleef.

Het persagentschap I.Media meent dat de ruime aandacht van L’Osservatore Romano voor de Kuifjefilm onder meer te danken is aan het feit dat de hoofdredacteur Gian Maria Vian altijd al een grote Kuifjefan is geweest.
 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees