Elise Matthysen stopt op 19 jaar met competitiezwemmen

Elise Matthysen Foto: pn

Elise Matthysen, Belgisch recordhoudster op de 100 meter schoolslag, zet op 19-jarige leeftijd een punt achter haar carrière als competitiezwemster. Dat heeft haar coach Brigitte Becue dinsdag laten weten in een persbericht.

'Elise vindt niet langer de nodige motivatie om dagelijks de vereiste trainingen af te werken en heeft beslist om alles op haar studies te zetten. Elise zal verder blijven zwemmen in clubverband voor het plezier', klinkt het.

Op de Olympische Spelen van 2008 in Peking werd Matthysen dertiende op de 100 meter schoolslag en zestiende op de 200 meter schoolslag. Het jaar voordien greep ze op de Europese kampioenschappen met een vierde plaats op de 100 meter schoolslag net naast een medaille. Na 2008 ging het minder met haar prestaties en kon ze de hoge verwachtingen niet meer inlossen.

In december 2010 besliste Mathyssen (BRABO) nog om met ex-topzwemster Becu te gaan samenwerken. Tot dan werd ze gecoacht door Ronald Gaastra. De schoolslagspecialiste liet zich vanaf dan ook door de Vlaamse Zwemfederatie (VZF) begeleiden.

Belgisch recordhoudster


Matthysen is momenteel nog steeds regerend Belgisch recordhoudster op de 100m school (1:08.37), een chrono die ze op 10 augustus 2008 zwom op de Spelen van Peking. Ze had ook een tijdje de Belgische besttijden op de 50m school en de 200m school op haar naam staan. De Kalmthoutse zal nu vrijdag 11 november haar laatste wedstrijd zwemmen op de Speedomeeting in Wachtebeke.

 

Corrigeer