VRT maakt fictiereeks over Eerste Wereldoorlog

Televisiezender Eén en de provincie West-Vlaanderen gaan samen een fictiereeks over de Eerste Wereldoorlog maken. Daarvoor hebben ze een intentieverklaring ondertekend. De reeks 'In Vlaamse Velden' wordt eind 2013 uitgezonden.

Eén en de provincie West-Vlaanderen willen met de fictiereeks voorkomen dat de Eerste Wereldoorlog in de vergetelheid raakt. Ze willen ervoor zorgen dat 'de geschiedenis overgeleverd wordt aan de jongere generaties en dat die jongere generaties emotioneel inzicht krijgen in wat oorlog is'.

Het verhaal van 'In Vlaamse Velden' gaat over een gezin dat probeert te overleven tijdens de Grote Oorlog. Centraal staat een jong en aanvankelijk naïef meisje, dat in de oorlogsjaren uitgroeit tot een volwassen vrouw.

De reeks zal op zondagavond uitgezonden worden op Eén. Voor de productie wordt een beroep gedaan op het productiehuis Menuet, bekend van televisiereeksen zoals 'Terug naar Oosterdonk', 'Kongo', en 'Code 37'. De regie komt in handen van Jan Matthys.

In 2014 zal het precies honderd jaar geleden zijn dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Die oorlog kostte aan miljoenen mensen het leven. De reeks moet het startschot geven voor de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees