Meyrem Almaci niet langer Kamerfractieleider Ecolo-Groen!

Meyrem Almaci niet langer Kamerfractieleider Ecolo-Groen!

Meyrem Almaci Foto: put

Meyrem Almaci zal vanaf maandag vervangen worden door Groen!-Kamerlid Stefaan Van Hecke als fractieleider van Ecolo-Groen! in het federale parlement. Almaci wil zich volop kunnen voorbereiden op de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen.

Meyrem Almaci is lijsttrekker voor Groen! bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. Ze zal er de strijd aangaan met de politieke zwaargewichten Patrick Janssens (SP.A) en Bart De Wever (N-VA).

'De beslissing om het fractieleiderschap door te geven, heb ik genomen toen duidelijk werd dat ik de groene Antwerpse lijsttrekker zou worden. Daar moet ik voldoende tijd en ruimte voor vrij kunnen maken. Het fractieleiderschap is een boeiende job, maar ik ga nu voluit voor de Antwerpse uitdaging. Na vier jaar staat de groene fractie in het parlement op rails. Ik geef de fakkel daarom met een gerust gemoed door aan Stefaan', verklaart Almaci in een persbericht.

Almaci blijft uiteraard zetelen in de Kamer en zal zich verder toeleggen op het dossier Dexia. Stefaan Van Hecke zetelt sinds 2007 in de Kamer, waar hij onder meer actief was in de bijzondere commissies 'fiscale fraude', 'treinramp in Buizingen' en 'seksueel misbruik'. Voorheen was hij provincieraadslid in Oost-Vlaanderen en gemeenteraadslid in Merelbeke.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees