Zeven jaar cel voor overvallers die kind trap afgooiden

MORTSEL - De Antwerpse strafrechter heeft Livio D. en Sergio S. maandag veroordeeld tot zeven jaar cel voor een gewapende overval op een kruidenier aan de Antwerpsestraat in Mortsel. Ze waren uiterst gewelddadig, vooral tegenover het 2-jarige zoontje van de uitbater.

De man wilde op 18 mei zijn winkel sluiten. Zijn laatste klant bleef echter aarzelen in het deurgat. Op dat moment stormden zijn twee kompanen naar binnen. De ene bedreigde de uitbater met een pistool en de andere greep zijn echtgenote en zoontje vast.

De overvallers dwongen hen de kelder in. Het jongetje begon te wenen en werd door een van de daders de trap afgegooid, maar de vader kon hem gelukkig nog net opvangen. De uitbater werd geslagen en zijn zoontje kreeg meermaals een pistool tegen het hoofd, omdat hij bleef huilen. Toen de overvallers geen geld vonden, dreigden ze ermee het kind te doden.

Ze sloegen uiteindelijk met 3.080 euro, sigaretten en juwelen op de vlucht. Ze klommen de tuin van de buren in en liepen door zijn woning terug de straat op.

Op 14 juni werd Livio D. gearresteerd nadat de echtgenote van de uitbater hem herkende op straat. Het pistool werd bij hem thuis aangetroffen. De lader die in de winkel was achtergelaten, paste er perfect op. Hij ontkende echter iedere betrokkenheid.

Vingersporen op een bokaal in de winkel leidden naar Sergio S., maar hij werd nog niet gevonden. De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees