VAF steunt BBC-serie Parade’s End

Het Mediafonds van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) kent 150.000 euro productiesteun toe aan een nieuwe serie van BBC en productiehuis HBO: Parade’s End. Dat heeft de raad van bestuur van het fonds beslist.

Het project belooft om "vernieuwende televisie te brengen", meldt het VAF maandag in een persbericht. De steuntoekenning moet nog goedgekeurd worden door de Europese Commissie.

Parade’s End gaat over een driehoeksverhouding tegen de achtergrond van de Eerste Wereldoorlog en een maatschappij waarin de waarden en normen op een keerpunt staan. Centraal staan de Engelse aristocraat Christopher Tietjens, zijn vrouw Sylvia en Valentine Wallop, een jonge suffragette op wie hij hopeloos verliefd wordt.

In de hoofdrollen zien we onder meer Benedict Cumberbatch (The War Horse, Tinker, Soldier, Spy), Rupert Everett (My Best Friend’s Wedding, Shrek) en Miranda Richardson (Sleepy Hollow, The Hours, Blackadder). De regisseur is Susanna White (Generation Kill), het script wordt door Sir Tom Stoppard (Shakespeare in Love) verzorgd.

De reeks doet ook een beroep op heel wat Vlaams talent, meldt het VAF. Jurgen Delnaet (Aanrijding in Moscou, Dubbelleven), Hilde Heijnen (Olivetti 82, De Rodenburgs), Pierre Van Heddegem en Leslie De Gruyter (De legende van de Bokkerijders, Abeltje, Witse) nemen in de cast een rolletje voor hun rekening. Vlaamse professionals en experts dragen hun steentje bij en er wordt zeven weken in België gefilmd.

Vlaamse productiepartners zijn Anchorage Entertainment, Eén, BNP Paribas Fortis Film Fund, Galaxy Studios, Mollywood en VAF/Location Flanders. De serie wordt in het najaar van 2012 op Eén verwacht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees