Met kerst 2012 vliegen we naar de ruimte

Richard Branson stal - zoals altijd - de show in Den Haag. Foto: EPA

De Britse ondernemer Richard Branson is zo goed als klaar voor zijn nieuwste project: commerciële ruimtevluchten. De ruimtehaven in de Amerikaanse staat New Mexico is klaar, net als het ruimteschip SpaceshipTwo dat de vluchten moet uitvoeren. Met kerst volgend jaar hoopt Bransons bedrijf Virgin Galactic voor het eerst betalende klanten naar de ruimte te brengen. Dat heeft Branson gezegd tijdens een bezoek aan het Nederlandse Den Haag.

De bezieler van het Virgin-imperium zegt nu al vijfhonderd kaartjes naar de ruimte te hebben verkocht. Dat is bijna evenveel als het totale aantal ruimtevaarders dat de Verenigde Staten, Rusland en China in de afgelopen vijftig jaar hebben gelanceerd. Tegen het einde van de eeuw hoopt Branson honderdduizend mensen in de ruimte te hebben gebracht.

Bransons klanten hoeven even fit als de gemiddelde astronaut te zijn. Onder de toekomstige ruimtetoeristen zijn de gehandicapte wetenschapper Stephen Hawking en de hoogbejaarde acteur James Lovelock, aldus Branson ter illustratie. 'We willen het geen extreme fysieke ervaring maken, het moet vooral een genot zijn', aldus Branson.

Of er al Belgen een ticket naar de ruimte gekocht hebben, is niet bekend.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees