Beauty

Zelf je haar kleuren? Drie gouden tips

Zelf je haar kleuren? Drie gouden tips

Foto: Shutterstock

Vergeet haarkleurblunders: dankzij deze drie gouden regeltjes ontpop je jezelf in een mum van tijd tot een volwaardige coloriste.

1. Kies je kleur verstandig
Laat je niet misleiden door de modellen op het doosje met volumineus haar in de perfecte kleur. De kans is reëel dat jouw lokken er straks niet hetzelfde zullen uitzien. Het is beter om de foto’s aan de achterkant van de doos te gebruiken als maatstaf. Die geven aan de hand van je huidige haarkleur een tamelijk nauwkeurig beeld van het eindresultaat. Vergelijk verschillende doosjes voor je beslist welk product je in je karretje legt.

2. Schat het oranje-effect correct in
Wil je je haar donkerder kleuren? Dan kies je beter niet voor warme tinten zoals hazelnoot- of kastanjebruin. Deze rijke schakeringen bevatten immers veel ammoniak en zullen je haar een koperkleurige of oranje schijn geven. Wil je net een lichtere haarkleur, opteer dan liever voor assige kleurschakeringen. Daardoor wordt een bronzen ondertoon geneutraliseerd.

3. Leer mixen
Twee verschillende tinten haarverf met elkaar combineren geeft het beste resultaat. In professionele kapsalons gaan ze ook op deze manier te werk. Maar met welke kleuren experimenteer je nu het best? Kies voor een kleur dat één tint donkerder is dan je originele haarkleur. De andere moet dan weer één tint lichter zijn dan je natuurlijke haarkleur.

Strijk met de donkere kleur vanaf je haarwortel tot vier centimeter lager. Tot slot kan je de rest van het haarlokje in de lichtere kleur verven. Zorg er wel voor dat de lichtere kleur de donkere een beetje overlapt, zo krijg je een natuurlijke kleuring met een zacht, überhip ombré-effect.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees