Vakantie

Daguitstapje kost gemiddeld 38 euro

Daguitstapje kost gemiddeld 38 euro

Foto: Shutterstock

Twintig procent van de Vlamingen maakt minstens één keer per maand een daguitstapje. Daarbij wordt gemiddeld 38 euro uitgegeven per persoon. Dat blijkt uit een grootschalige enquête van Toerisme Vlaanderen.

De resultaten tonen ook nog aan dat de meeste Vlamingen niet ver trekken voor een daguitstap: zo’n 70 procent van hen blijft in Vlaanderen. De Antwerpse Kempen zijn het populairst (20 procent). Op de tweede plaats staan de Limburgse Kempen (9,5 procent). De Leiestreek vervolledigt de top drie (8,9 procent). Een kleine 10 procent trekt er dan weer liever op uit naar Wallonië.

Ruim de helft van de ondervraagden wil zich tijdens de daguitstap laten verwennen. Een derde vindt gezellig samen zijn de perfecte reden om er een dagje op uit te trekken. Opvallend is dat mensen er liever niet tussenuit knijpen met het hele gezin. Zo’n 33 procent van hen wil alleen met de partner op stap.

Maar welke prijs wil men betalen voor een dagje amusement? Gemiddeld geeft een individu ongeveer 38 euro uit. Een kwart van de respondenten zegt dat ze daguitstapjes volledig gratis houden. Wordt er wel iets gespendeerd, dan koopt 28 procent van de geënquêteerden kleren. Een vijfde gedraagt zich als een rasechte Bourgondiër en geeft geld uit aan lekker eten en drinken.
 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees