Drie nieuwe sterrenrestaurants in Antwerpen

De keuken van restaurant Kommilfoo Foto: citysecrets.be

ANTWERPEN / BRASSCHAAT - Maandag maakte Michelin zijn lijst met sterren voor 2012 bekend. Restaurant Kommilfoo aan de Vlaamsekaai heeft zijn eerste ster binnengehaald. Met 't Zilte op het dak van het MAS heeft Antwerpen nu ook officieel een tweesterrenrestaurant. In Brasschaat krijgt het heropende Kasteel Withof één ster.

Kommilfoo wordt al jaren genoemd als kanshebber voor een Michelinster en kreeg onlangs van GaultMillau ook een score van 15 op 20. Zaakvoerder en chef is Olivier de Vinck de Winnezele, gastvrouw is echtgenote Inger Blancquaert. Het restaurant serveert een seizoensgebonden Frans-Belgische keuken.

Antwerpen krijgt er in de nieuwe Michelin-gids nog een topper bij bij. 't Zilte van chef Vikki Geunes was eerst in de Kempische gemeente Mol gelokaliseerd, maar werd dit voorjaar heropend op het dak van het MAS aan het Eilandje. Maandag bleek dat het restaurant dat naam en faam maakte met een moleculaire keuken van Michelin zijn twee sterren mag behouden.

Andere restaurants met één ster in Antwerpen zijn 't Fornuis van chef Johan Segers, Het Gebaar van chef Roger van Damme, visrestaurant Dôme en het Chinese restaurant Bij Lam & Yin.

In Brasschaat krijgt restaurant Kasteel Withof een Michelinster. De zaak heropende pas zes maanden geleden en herovert al meteen haar vroegere zes. Het restaurant onder leiding van twee jonge chefs werd door GaultMillau onlangs ook al beloond met een mooie 14 op 20.

Bekijk hier de volledige lijst met sterrenrestaurant in België

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio