Nabestaanden slachtoffers Ronald Janssen krijgen 325.000 euro

Nabestaanden slachtoffers Ronald Janssen krijgen 325.000 euro

Foto: belga

De nabestaanden van de drie slachtoffers van de tot levenslang veroordeelde Ronald Janssen kregen maandag 325.000 euro morele schadevergoeding toegekend. De advocaten van de burgerlijke partijen hadden eerder 867.500 euro gevraagd, maar het hof hield zich aan de indicatieve tabellen.

De advocaten van de nabestaanden van Annick Van Uytsel, Shana Appeltans en Kevin Paulus reageerden toch tevreden op de uitspraak en spraken van logische beslissingen. 

Materiële schadevergoeding

Behalve 325.000 euro morele schadevergoeding, krijgen de nabestaanden een materiële schadevergoeding van ongeveer 43.245 euro. Die omvat vooral de begrafeniskosten.

Voor Ivo Paulus, de vader van Kevin Paulus, is ook een vergoeding toegekend voor inkomstenverlies. Voor Johan Appeltans en Peggy Bellen, de ouders van Shana, is de vordering voor inkomstenverlies afgewezen omdat de vereiste stukken niet overgemaakt waren.

Leed van Annick en Shana

Het assisenhof heeft ook rekening gehouden met het leed dat Annick en Shana hebben meegemaakt. 'Na haar ontvoering heeft Janssen Annick mee naar huis genomen. Ze moet beseft hebben dat ze ging sterven, want ze was voor een groot deel bij bewustzijn geweest. Shana heeft een korte tijdspanne psychisch geleden. Janssen heeft bij haar een panische doodsangst doen ontstaan toen hij voor haar ogen haar vriend doodschoot. Hij had haar ook verkracht', zo luidde het maandag tijdens de voorlezing van de uitspraak.  

Ronald Janssen zelf woonde de uitspraak over de burgerlijke belangen in het Tongerse hof van assisen maandag niet bij. Zijn raadsman, Adam Miskovic, was er wel. Janssen heeft nu vijftien dagen de tijd om in cassatie te gaan tegen het vonnis. 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees