Haven van Antwerpen sluit diabetespatiënte onterecht uit

ANTWERPEN - Het Antwerpse arbeidshof heeft een interne richtlijn van de haven vernietigd die diabetespatiënten uitsluit van havenarbeid. Dat schrijft De Morgen woensdag. Een suikerzieke vrouw was naar de rechtbank getrokken omdat ze vond dat ze op basis van haar ziekte werd gediscrimineerd.

De vrouw was sinds 2004 aan de slag als magazijnarbeider in de Antwerpse haven. In 2008 besloot ze zich kandidaat te stellen voor de functie van containermarkeerder. Niet veel later verklaarde de arbeidsgeneeskundige dienst haar echter medisch ongeschikt voor havenarbeid omdat ze een diabetespatiënte is. Een interne richtlijn van de Antwerpse haven stelt dat men in dat geval automatisch wordt uitgesloten voor alle havenfuncties.

De dame trok naar de arbeidsrechtbank. In een arrest dat dinsdag werd geveld, stelde het arbeidshof haar in het gelijk. De diabetesrichtlijn aan de Antwerpse haven is nietig verklaard en de vrouw krijgt een schadevergoeding van drie maanden brutoloon. Bovendien kan ze zich, net als alle andere diabetici, opnieuw kandidaat stellen voor havenarbeid.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees