Vijf jaar cel voor vrouw die moeder met mes in rug stak

GENT - De Gentse correctionele rechtbank heeft een 31-jarige vrouw uit Gent woensdag veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan vier met uitstel, omdat ze haar 61-jarige moeder vijf keer in de rug stak met een mes.

De feiten gebeurden op 30 april in het appartement van de moeder. De zwakbegaafde dochter en de moeder hadden gedronken en er ontstond een zware discussie. Tijdens de ruzie nam de dochter een zakmes en stak haar moeder vijf keer in de rug. De vrouw besefte echter wat ze gedaan had en belde zelf de hulpdiensten. De moeder werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleefde de aanslag.

Voor de rechtbank verklaarde de vrouw dat ze spijt had. 'Ik hoop dat mijn mama mij vergiffenis schenkt', zei de beklaagde. De moeder vertelde aan de rechters dat haar dochter niet in de gevangenis thuishoort.

De correctionele rechtbank veroordeelde de vrouw tot vijf jaar cel, maar kende vier jaar daarvan met uitstel toe onder voorwaarden. De vrouw moet een behandeling volgen voor haar alcoholproblematiek.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees