Texaanse rechter die dochter afranselde op non-actief

Texaanse rechter die dochter afranselde op non-actief

Foto: youtube

De Texaanse rechter die zijn dochter voor het oog van de camera met een riem afranselde is op non-actief gezet. William Adams blijft buiten functie in afwachting van de uitkomst van een onderzoek dat naar aanleiding van het filmpje is ingesteld.

Eerder werd gezegd dat Williams niet vervolgd zal worden omdat de mishandeling, die zich in 2004 voltrok, te lang geleden heeft plaatsgevonden. Letsels toebrengen aan een kind is strafbaar in Texas, maar een dergelijk vergrijp is na vijf jaar verjaard, aldus politiechef Tim Jayroe.

Nu is Adams dan toch geschorst in afwachting van de uitkomst van een onderzoek van de Texaanse staatscommissie die zich buigt over rechterlijk gedrag. Hij wordt wel nog doorbetaald. Adams zou akkoord gegaan zijn met de schorsing, maar blijft er wel bij dat hij niets verkeerds gedaan heeft. 

Met een riem

De nu 23-jarige Hillary Adams plaatste eind oktober een acht minuten durend flimpje op YouTube. Intussen zijn de beelden miljoenen keren bekeken. Tot dan toe had slechts een handjevol goede vrienden van Hillary weet gehad van de mishandeling.

Op de video is te zien hoe haar vader, de 51-jarige William Adams, haar met een riem afranselt. Een saillant detail aan de zaak is dat Adams jaarlijks honderden rechtszaken over kindermishandeling behandelt.

Hillary was zestien toen de mishandeling plaatsvond. Ze filmde de afstraffing in het geheim omdat ze aanvoelde dat er 'iets stond te gebeuren'. Volgens haar waren haar ouders woedend, omdat ze illegale software had gedownload. De moeder deelde ook klappen uit, maar zij werd volgens Hillary 'emotioneel mishandeld' door vader Adams.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees