KPMG zal vereffening Gemeentelijke Holding begeleiden

KPMG zal vereffening Gemeentelijke Holding begeleiden

Foto: corelio

Revisor KPMG zal de vereffening van de Gemeentelijke Holding begeleiden. Dat heeft Eric Van Rompuy (CD&V), voorzitter van de commissie Financiën en Begroting in het Vlaams Parlement, woensdag gezegd in een hoorzitting rond de Gemeentelijke Holding.

Eind oktober besliste de raad van bestuur van de Gemeentelijke Holding om in vereffening te gaan. Op 7 december wordt over die vereffing gestemd op een buitengewone algemene vergadering van de holding.

De Gemeentelijke Holding verenigt onder meer de gemeenten en de provincies. De holding is een van de hoofdaandeelhouders van Dexia en kwam in grote problemen door de dalende koers van het Dexia-aandeel, zeker nadat gebleken was dat de holding heel wat aandelen kocht van Dexia met geld dat het leende bij diezelfde bank. Na het uiteenvallen van de Dexia-groep was de Gemeentelijke Holding virtueel failliet.

Vlaams parlementslid Sas Van Rouveroij (Open VLD) vroeg woensdag tijdens een hoorzitting over de neergang van de Gemeentelijke Holding wie de vereffening van de holding zal begeleiden.

Hij verwees naar een gerucht dat Dexia zou optreden als begeleider. Maar commissievoorzitter Eric Van Rompuy klaarde de zaak meteen uit en zei dat KPMG de vereffeningsoperatie zal begeleiden.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees