Mama

COLUMN. 'Er is chocolademousse en chocolademousse. En er is de chocolademousse van Sergio Herman'

COLUMN. 'Er is chocolademousse en chocolademousse. En er is de chocolademousse van Sergio Herman'

Foto: *

Annelies Rutten geniet van de kookkunsten van Sergio Herman en Jeroen Meus.

Soms is het dus echt de beste job ter wereld. Sergio Herman én Jeroen Meus. Zonder maanden vooraf te moeten reserveren of eerst een touwenparcours te moeten volgen op de boekenbeurs. En dan nog onbeschaamd vragen kunnen stellen. En in hun borden kunnen loeren. Wat zeg ik, dat bord mee mogen uitlepelen. Want dat is het voordeel van zo'n feestmenu. Bij gang vier is er al wat minder plaats, zeker bij een kok die toch een beetje op zijn lijn probeert te letten, en dus stak Jeroen Meus bij het dessertje een lepel in mijn hand (ook natuurlijk omdat het veel te lekker was voor woorden en proeven de enige manier was om dat duidelijk te maken). Waarop ik prompt vergat dat ik ook een beetje op mijn lijn probeer te letten, en, zodra ik mijn schroom opzij had kunnen zetten (ik zit in het bord van Jeroen Meus!) voorzichtig mijn lepel in een bolletje chocolademousse liet zakken. Als de eerste hap eenmaal genomen was, was er geen houden meer aan. Er is chocolademousse en chocolademousse. En er is de chocolademousse van Sergio Herman.

Als zoiets goddelijks voor mijn neus staat, sorry, dan blijft er van mijn wilskracht niet veel over (ook al denk ik naderhand natuurlijk: 'Moest het weer? Hou je toch een beetje in.' Of zou een chef juist gecharmeerd zijn als iemand het zich zo laat smaken? We zullen het maar hopen.)
'Sergio Herman kookt voor Jeroen Meus' -- naast delicieus eten overigens een hartverwarmend gesprek tussen twee fijne mensen -- is maar een van de items in dit overvolle feestnummer. Misschien staat uw hoofd nog niet naar feesten. Omdat november nog niet helemaal is afgelopen, de winter nog geen echte winter is, of omdat het jaar alweer veel sneller voorbij ging dan u kunt bevatten en het zo moeilijk is om daarmee om te gaan. Of omdat u simpelweg een hekel heeft aan dat jaarlijks weerkerende (opgeklopte?) gedoe. Ik kan me daar iets bij voorstellen. Maar blader toch eens naar pagina 18 door. Sergio Herman geeft het recept van zijn chocolademousse prijs. Naast het ideale eindejaarsdessert is dat volgens mij ook heerlijke comfort food. Ik ga alvast eens oefenen.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees