VZW Opvangtekort boos om 'Superfans'

Marc Van Gestel van de vzw Opvang Tekort maakt zich druk over het VT4-programma Superfans. In dat programma getuigde eerder deze week een minderbegaafde vrouw over haar bewondering voor K3.

Het VT4 programma Superfans zoomt in op mensen en hun grote liefde voor hun idolen. Deze week toonde het programma onder meer hoe Sylvie, een minderbegaafde vrouw van twintig, in tranen uitbarstte omdat haar ontmoeting met de meisjes van K3 was tegengevallen.

Uitlachtelevisie, zo vinden de tegenstanders van het programma.  

Marc Van Gestel van de vzw Opvang Tekort, een vereniging van ouders van mentaal gehandicapten, is het eens met de kritiek. Dat vertelt hij in De Morgen.

'Dit is uitlachtelevisie, pure emo-tv. Wat brengt het bij? Wat is de meerwaarde geweest voor die mensen om mee te werken aan de reportage? Het getuigt van weinig respect om zo met die mensen om te gaan.'

Van Gestel is ook verbolgen omdat de programmamakers toonden hoe moeder en dochter naar een musical van K3 gingen kijken, maar niet genoeg geld hadden voor twee kaartjes. Van Gestel begrijpt niet dat de programmamakers niet één ticket zelf konden betalen voor het duo.

'Maar ja, dat was natuurlijk niet zo'n 'schone' televisie geweest. Dit programma is beneden elk journalistiek niveau. Op korte termijn boeken de makers wellicht een succesje, maar ik vraag me echt af of ze hier trots op kunnen zijn', zegt Van Gestel in De Morgen.

 

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees