Schorpioen? Niet solliciteren alstublieft

© rr

Een Chinees bedrijf dat een cursus zakelijk Engels aanbiedt, wil geen mensen opleiden die onder het teken van Schorpioen of Maagd zijn geboren. Hun humeur wordt immers als onstabiel en te kritisch beschouwd. Dat schrijft een Chinese krant vrijdag.

edl

'We willen geen Schorpioenen of Maagden, maar geven voorrang aan Steenbokken, Vissen en Weegschalen', luidt de reclameboodschap die in de stad Wuhan gepubliceerd werd en in de lokale krant Chutian Dushi Bao staat.

Volgens een verantwoordelijke van de onderneming hebben Schorpioenen een te sterke persoonlijkheid en is hun humeur onevenwichtig, terwijl de Maagden te kritisch zijn en niet lang op dezelfde post blijven.

De Chinese krant schrijft ook dat de studente Qi Qin werd geweigerd voor een job in een huwelijksagentschap, want haar sterrenbeeld is een Kreeft en 'Watermannen en Schorpioenen passen beter bij de jobaanbieding'. 'Het astrologisch teken is niet iets wat ik kan kiezen', aldus Qi Qin. Haar discriminatie zorgde overigens voor een polemiek op het internet.

Het is niet de eerste keer dat kandidaten voor een werkaanbieding in China aan onverwachte criteria moeten voldoen. Een aanbieding voor een ambtenarenpost in de provincie van Hunan waarbij 'de twee borsten symmetrisch moeten zijn', haalde zo in 2004 nog de Chinese pers.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer