Standard - KV Mechelen: 3-2

Standard wordt derde na nipte winst tegen KV Mechelen

De openingsmatch van de vijftiende speeldag leverde meteen vijf goals op. Standard liep uit, KV Mechelen wist telkens terug te kruipen. zo eindigde de match op 3-2 en worden de Rouches na een zwakke competitiestart toch derde.

KV Mechelen gaat door een moeilijke fase. Een 0 op 18 werd gevolgd door een 5 op 12. Standard daarentegen vindt steeds beter zijn draai, vooral door de ontbolstering van het spitsenduo Tchite-Cyriac. Die eerste bevestigde zijn topvorm door tegen KV Mechelen al na twaalf minuten de bal slim met het hoofd mee te nemen en dan beheerst af te werken.

Matig Malinwa

Die eerste helft stond volledig in het teken van de Rouches, al moesten de mannen van José Riga het gaspedaal niet induwen. Malinwa acteerde ongeïnspireerd en ongeconcentreerd. Een zeldzame kans voor Alibec en gelegenheidsaanvaller Cordaro waren de enige kansjes voor de bezoekers. Standard zette daar kansen voor Mujangi-Bia, Van Damme (x2) en Seijas tegen over. Vooral de door de bezoekende defensie vergeten helemaal vergeten Van Damme had moeten scoren, maar schoof de bal voorlangs.

In de tweede helft toonden de mannen van Brys meer aanvalslust. Standard leunde achterover en speculeerde op de tegenaanval. Met succes: Cyriac scoorde na 61 minuten de 2-0. Dat de spits de bal met de hand meenam, was ref Tim Pots ontgaan.

Knappe goals

Wedstrijd gespeeld, leek het, maar dat was zonder Seth De Witte gerekend. Hij kopte een voorzet van Cordaro tegen de touwen. Standard bleef verslappen, maar een kwartier voor tijd scoorde het toch. Seijas legde van ver aan en de bal verdween enig mooi tegen het net. 'Kan ik ook', dacht Sergio van KV Mechelen. Zijn vrije trap van halverwege de helft verdween snoeihard boven de vuisten van Bolat. Een knappe goal, maar de Belgische Turk leek toch in de fout te gaan.

Aan de score veranderde niets en het bleef 3-2. KV Mechelen blijft elfde met vijftien punten uit evenveel wedstrijden. Standard wordt voorlopig derde met 28 punten. 

Corrigeer