Zulte Waregem - Anderlecht: 2-3

Anderlecht wint bij Zulte Waregem, ondanks gigantische flater Proto

Proto blundert bij de 2-0 Foto: Sportin Telenet

Leider Anderlecht heeft Zulte Waregem op het nippertje met 2-3 geklopt. De thuisploeg liep tot 2-0 uit, maar zag Anderlecht met nog zeven minuten te gaan terugkeren én winnen. Chevalier scoorde de 2-0 na een ongeziene flater van Anderlechtkeeper Silvio Proto. Tom De Sutter was met twee goals de grote man bij Anderlecht.

In een matige eerste helft werd er niet gescoord. Beide ploegen kwamen een paar keer dicht bij een doelpunt, maar zowel Zulte Waregem als Anderlecht spelen te zwak om aanspraak te kunnen maken op een voorsprong. Matos, Gillet en Jovanovic waren het gevaarlijkst voor de bezoekers, voor de thuisploeg trapte Maréval een vrije trap tegen de deklat.

Gelukjes

De tweede helft moest en zou beterschap brengen, en dat gebeurde gelukkig ook. Na 54 minuten opende Jeremy Serwy de score. Zijn schot verdween via Marcin Wasilewski hoog in  doel. Zulte Waregem kwam zo -ietwat gelukkig- op voorsprong.

Helemaal gelukkig was Essevee tien minuten later. Na een mooi doorsteekballetje kwam Teddy Chevalier alleen voor Silvio Proto. Zijn schot had meer weg van een zachte pass richting doelman, maar tot ieders verbazing liet de Anderlechtgoalie de bal voorbijglippen. Chevalier zag de bal niet eens binnengaan: na de teleurstelling om zijn mislukte schot had hij zich al omgedraaid.

Miraculeuze minuten

Anderlecht versierde vooral via Gillet en de ingevallen Tom De Sutter enkele goede kansen en had de achterstand niet verdiend. Maar er werd nog gescoord: Proto trapte de bal uitstekend uit en ditmaal was het aan zijn collega Bossut om te flateren. Wasilewski profiteerde en kopte simpel binnen. Na 83 minuten stond het 2-1, en nog was het niet gedaan: Tom De Sutter kreeg twee minuten later de bal in de zestien van Zulte en trapte mooi binnen. Nog een minuut later kopte de de aanvaller de bal prinsheerlijk in doel: het stond zowaar 2-3.

Zulte Waregem zag tot overmaat van ramp Sivakov nog uitvallen na twee gele kaarten.

Het late verlies is een klap voor Zulte Waregem, dat dertiende blijft. Anderlecht blijft eerste met 35 punten.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.