Bekele oppermachtig in Crosscup Roeselare

Bekele oppermachtig in Crosscup Roeselare

Foto: Photonews

Atelaw Bekele heeft zondag in Roeselare met veel machtsvertoon de derde manche van het seizoen in de Crosscup bij de mannen gewonnen.

De tot Belg genaturaliseerde Ethiopiër finishte voor de Eritreeër Mulue Andon en de Oegandees Peter Kibet. Lander Tijtgat was de op één na beste Belg op de zesde plaats. Mohammed Mourhit liep de wedstrijd uit maar streed nooit mee voor de ereplaatsen.

'Tijdens mijn stage in Ethiopië heb ik enorm goed kunnen trainen en daar pluk ik nu de vruchten van. Ik heb vandaag mijn eigen tempo gelopen en dat bleek de juiste keuze. Over twee weken staat het EK op het programma (11 december in het Sloveense Velenje, red.) en daar hoop ik toch op een plaats in de top tien', aldus een tevreden Bekele.

Maandag wordt de Belgische selectie voor dat EK bekendgemaakt. Dat gebeurt traditioneel op basis van de resultaten in Roeselare. Bij de vrouwen ging de overwinning zondag naar de Oekraïense Yulia Ruban. De volgende manche in de Crosscup staat op 18 december in Brussel op het programma.

Corrigeer