Controversiële regisseur Ken Russell is overleden

De Britse controversiële regisseur Ken Russell, die in zijn films gevoelige thema's als seks of religie niet schuwde, is gisteren op 84-jarige leeftijd overleden.

Russell begon zijn carrière in de televisie, maar werd vooral bekend door zijn controversiële en uitdagende films, waarin hij enig naakt niet schuwde. In 1970 kreeg hij voor 'Women in Love', naar het gelijknamige boek van D.H. Lawrence, een Oscar-nominatie. Glenda Jackson won een Oscar voor beste actrice. De mannelijke hoofdrollen werden vertolkt door Oliver Reed en Alan Bates. De film deed veel stof opwaaien, onder meer omdat Reed en Bates er naakt in worstelen.

Ander bekend werk van Russell is 'The Devils' uit 1971, een controversieel religieus drama, en 'Tommy', de rockopera van de rockband The Who uit 1975. Later werden zijn films steeds eclectischer, en werd het moeilijker om budgetten binnen te halen.

In 2007 nam hij in Groot-Brittannië deel aan 'Celebrity Big Brother'. Na vier dagen stapte hij op door een  conflict met een andere deelnemer.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees