DSK bekent 'dom sekscontact' in boek over affaire

© Reuters

© Photo News

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

In Frankrijk verschijnt donderdag een boek over de affaires van de voormalige topman van het Internationaal Muntfonds, Dominique Strauss-Kahn (62). In 'Affaire DSK - Het tegenonderzoek' belicht biograaf en trouwe partijgenoot Michel Taubmann vooral DSK's kant van het verhaal over het kamermeisje in New York.

loa

Zowel in Paris Match als in Le Figaro zijn passages van het boek verschenen. Taubmann, die zich baseert op gesprekken met DSK, beschrijft onder meer wat er op 14 mei gebeurd is in het Sofitel in New York. DSK geeft toe dat het om een 'dom sekscontact' ging, maar wel een 'met wederzijds goedvinden'.

Het kamermeisje Nafissatou Diallo zou nauwelijks geschokt geweest zijn toen ze DSK naakt uit de badkamer zag komen. Ze begaf zich zonder haast naar de uitgang, maar wierp eerst nog een blik op Strauss-Kahn, zo luidt de versie van die laatste. DSK zag de blik als een uitnodiging en kon niet weerstaan aan een snel seksueel contact. DSK erkent dat hij 'dom' gehandeld heeft.

De Amerikaanse advocate van Diallo heeft de zogenaamde goedkeuring van het kamermeisje om seks te hebben 'als totale waanzin' omschreven, zo wordt ze door Le Figaro geciteerd.

In de navolging van de affaire in New York werd DSK, die getrouwd is met journaliste Anne Sinclair, ook gehoord in een zaak rond een prostitutienetwerk. Hij ontkent ooit betaald te hebben voor seks, en benadrukt dat hij niet moet weten van hoerenlopers. Hij bekent wel dat hij een 'vrij seksueel leven' heeft, maar dat hij 'niets illegaals' gedaan heeft en dat affaires niet zeldzaam zijn in de politieke en zakenwereld.

DSK merkt in het boek op dat er van zijn liederlijk leven niets aan het licht gekomen zou zijn, mocht er niets gebeurd zijn met Nafissatou Diallo. 'Die dag is de deur geopend naar al de andere affaires'.

Als gevolg van de beschuldigingen van verkrachting in de Verenigde Staten was Strauss-Kahn in zijn functie als baas van het Internationaal Muntfonds (IMF) afgetreden. Hij gaf ook de hoop op om het als belangrijkste kandidaat van de socialisten op te nemen tegen president Nicolas Sarkozy in de strijd om het presidentschap.

De zaak rond het kamermeisje is intussen wel ingetrokken, omdat de Amerikaanse justitie de geloofwaardigheid van Diallo te zwaar in twijfel trok.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen