Mode

Emma Gelaude, styliste & personal shopper, helpt je van al je stijlproblemen af.

SOS Styling. 'Vanaf welke leeftijd kan je geen minirok meer dragen?'

Het moment waarop je dagen als minirokdrager geteld zijn, verschilt van vrouw tot vrouw. Het is niet per se de leeftijd die dicteert of je al dan niet nog met een korte rok de straat op kan, elke vrouw evolueert en veroudert immers op een andere manier.

Emma Gelaude is styliste & personal shopper en voortaan ook jouw rechtstreekse hulplijn voor styling-en modetips. Zit je met een probleem rond kledij, accessoires, combinaties of shoppen? Wekelijks krijg je als lezer van Nieuwsblad.be concreet advies van Emma in de nieuwe rubriek S.O.S Styling. Zit jij ook met een stijlvraag? Stel je vraag via sosstyling@nieuwsblad.be.

Vraag van de week:
Vanaf welke leeftijd kan je geen minirok meer dragen?
(Linda, 42 jaar)

Emma Gelaude: In het geval van de minirok is 'zelfkennis het begin van alle wijsheid'. Wees kritisch en geef een eerlijk antwoord op volgende vragen: Past zo'n korte rok nog bij mijn leeftijd en heb ik er nog steeds het figuur voor?

Is het antwoord op beide vragen volmondig 'ja', dan moet je de minirok nog niet meteen uit je garderobe verbannen.

Twijfel je of is het antwoord nee, dan vormen een sexy kokerrok of een soepel vallende knielange rok mogelijke alternatieven.

Hou er ook rekening mee dat tijdens de wintermaanden stevige nylonkousen verplicht zijn onder een minirok. En net omdat je benen bedekt zijn, mag de zoom van je rokje (iets) de hoogte in gaan. In combinatie met een paar stoere bikerboots of platte laarzen verliest de minirok de sexy connotatie en kan je zelfs kortgerokt uit werken.

Vermijd een 'fashion faux pas' en verkies de suggestie boven naakt, zo krijg je via de juiste styling het respect dat je verdient.

Zit jij ook met een vraag over je stijl of weet je niet goed wat bij je figuur past? Aarzel niet en stel je vraag via sosstyling@nieuwsblad.be.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees