Privacycommissie volgt De Gucht niet

Privacycommissie volgt De Gucht niet

Foto: mhb

De privacycommissie heeft geen probleem met de nieuwe wet op het bankgeheim. 'De huidige wetsartikels die de fiscus toelaten bankrekeningen in te kijken, bieden voldoende garanties om de privacy te beschermen', zegt Willem Debeuckelaere, de voorzitter van de privacycommissie, woensdag in De Tijd.

De uitspraak is volgens de krant een streep door de rekening van Europees commissaris voor Handel Karel De Gucht, wiens financiën worden onderzocht door de fiscus. De Gucht verwees de voorbije dagen herhaaldelijk naar de privacycommissie omdat die ook zou hebben verklaard dat de nieuwe wet op het bankgeheim niet deugt. Maar de commissie zegt dat haar vroegere adviezen gaan over wetsvoorstellen die uiteindelijk geen wet zijn geworden.
De advocaat van De Gucht reageert verontwaardigd. 'Als de privacycommissie nu haar eigen adviezen tegenspreekt, is haar geloofwaardigheid ver zoek', luidt het.

De rechtbank van Gent beslist op 19 december of ze de 'prejudiciële vraag' van het echtpaar De Gucht overbrengt aan het Grondwettelijk Hof. Dan wordt het duidelijk of de nieuwe wet op het bankgeheim de privacy schendt of niet, aldus De Tijd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees