Scarfacebende niet verdacht van overval op maaltijdchequetransport in Lebbeke

© vtm

Er zijn voorlopig geen bewijzen dat de "Scarface-bende" betrokken was bij een overval in Lebbeke waarbij 200.000 euro aan maaltijdcheques werd buitgemaakt. Dat zegt het parket van Dendermonde vrijdagnamiddag.

dar

Het parket bevestigt wel dat twee 21-jarige mannen uit Schaarbeek en Evere en een 30-jarige uit Sint-Agatha-Berchem begin november zijn opgepakt in het onderzoek naar de 'scarfacebende'.

De bende wordt momenteel verdacht van vijf gewapende overvallen in februari en maart in Zaventem, Zulte, Waver en Machelen en twee mislukte overvallen in Lede en Walhain. Die feiten zijn met een gestolen BMW M5 gepleegd, volgens het parket een centraal gegeven in het onderzoek.

Bovendien wordt de bende verdacht van 13 inbraken in januari en februari in onder meer Brugge, Damme, Oostkamp, Veurne, Merelbeke, Nazareth, Gavere, Aalst, Lede en Geldenaken en negen mislukte inbraken. Die feiten werden met een gestolen VW Golf gepleegd, die in brand werd gestoken in Waregem. Een poging om met een gestolen Iveco op 25 februari een bankautomaat uit een muur te trekken in Waterloo, mislukte. De buit bedroeg voornamelijk gestolen geldsommen, computers, waardebonnen, sigaretten en de drie voertuigen.

'Er wordt onderzocht of er links zijn met gewelddadige overvallen in Nederland, maar op dit ogenblik kan dit niet bevestigd worden', aldus een woordvoerder. 'Tevens kan meegegeven worden dat er momenteel geen elementen zijn waaruit zou blijken dat de bende ook betrokken zou zijn bij de overval te Lebbeke, waarbij sodexo-maaltijdcheques ter waarde van 200.000 euro buitgemaakt werden.'

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer