Standard vecht terug tegen Lokeren

Lokeren-Standard Foto: BELGA

Standard heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Anderlecht gisteren. Het bleef steken op een 1-1 bij Lokeren. Zo blijft Standard vierde en wordt Lokeren opnieuw tiende.

Standard moest het tegen Lokeren zonder de geschorsten Kanu en Vainqueur doen. Terwijl Lokeren Harbaoui en Tshimanga wegens schorsing miste. Beide ploegen begonnen afwachtend. De Rouches konden enkel dreigen vanop afstand en vanuit stilstaande fases. Ook bij Lokeren waren de kansen in de eerste helft schaars.

Na een klein halfuur was er dan toch een grote kans voor Lokeren. Ivan Leko zette Mokulu alleen voor doel, die Bolat mooi omspeelde, maar zijn schot vanuit de scherpe hoek werd van de lijn gehaald door Laurent Ciman.

Match breekt open

Na rust brachten beide ploegen aanvankelijk nog steeds te weinig. Zo leken Standard en Lokeren op een kleurloos gelijkspel af te stevenen. Tot scheidsrechter Gumienny op het uur een lichte strafschop toekende aan Lokeren. Goreux deed truitje-trek bij Finnbogason en de bal ging op de stip. Maric zette die om: 1-0 voor Lokeren.

De match brak open en nu kwamen er eindelijk meer kansen aan beide zijden. Mokulu miste voor Lokeren de kans om de wedstrijd te beslissen, hij trapte op de paal. Uiteindelijk was het de onvermijdelijke Cyriac die de gelijkmaker lukte voor Standard, dat zo verdiend langszij kwam.

De laatste tien minuten waren er nog kansen aan beide kanten, maar geen van beide ploegen kwam nog tot scoren. Zo eindigde de wedstrijd op een billijk gelijkspel. Overigens het vierde 1-1 gelijkspel op een rij voor Lokeren.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.