Scheurkalender De Druivelaar krijgt digitale versie

Scheurkalender De Druivelaar krijgt digitale versie

Foto: druivelaar

De bekende scheurkalender De Druivelaar van drukkerij Strobbe uit Izegem krijgt nu ook een digitale variant. Dat zegt het bedrijf in een persmededeling. De Digitale Druivelaar zal op iPhone en iPad gebruikt kunnen worden. De papieren scheurkalender ontstond in 1915 en is aan zijn 97ste editie toe. Jaarlijks rollen zo'n 950.000 exemplaren van de drukpersen.

Tussen 12 en 21 december zal De Digitale Druivelaar nog gratis via de iTunes App Store van Apple gedownload kunnen worden. Daarna kost het 2,49 euro. Smartphones van andere merken kunnen er nog geen gebruik van maken. 'Voor andere platformen zoals Android mikken we op 2013', klinkt het bij Matthias Strobbe.

De beleving van de scheurkalender blijft ook in de digitale versie behouden. Zo zie je het dagelijkse ritueel van het afscheuren van een blaadje op het scherm en hoor je zelfs het typische geluid ervan. Terwijl de voorkant van het blaadje verdwijnt, verschijnt de bijhorende tekst op de achterzijde. De gebruiker kan alle kalenderblaadjes van het jaar lezen tot op de dag van gebruik.

De digitale versie heeft ook enkele extra mogelijkheden. Zo kan je het blaadje dat je hebt bekeken meteen doorsturen naar anderen. Waarheen-tips zijn ook gelinkt aan websites van organisatoren. Daarnaast maakt de applicatie je ook attent op de naamfeestdagen van contacten die in het adresboek zijn opgeslagen. Er is ook een handige tool die alle namen op de scheurkalender oplijst.

Corrigeer
.

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees