Zware dakbrand in Antwerps stadscentrum mogelijk aangestoken

In Antwerpen heeft maandagavond een uitslaande dakbrand gewoed aan de Oude Koornmarkt. Een tiental personen moest de nacht elders doorbrengen. Drie panden zijn onbewoonbaar, vooral door waterschade. Na een onderzoek blijkt dat de brand wellicht is aangestoken.

kidr

De brand ontstond bij een elektrisch toestel dat zich op een hoop afval op de overloop van de tweede verdieping bevond. Dat afval was samen met een hele huisraad eerder op de dag uit een appartement gehaald. De bewoner werd immers uit zijn appartement gezet, maar nog lang niet al zijn spullen waren uit het pand verwijderd. Een andere bewoner van het pand kon maandagavond door het vele afval niet meer in zijn appartement en vroeg de politie ter plaatse te komen. De inspecteurs stelden vervolgens vast dat een elektrisch toestel vuur had gevat.Door de grote hoeveelheid afval verspreidde het vuur zich echter snel en al gauw werd beslist de bewoners van het pand en zes aanliggende woningen te evacueren. De brandweer kon het vuur moeilijk bereiken door wegwerkzaamheden in de straat en moest vanop ladderwagens vanaf de daken blussen. Hierdoor liepen drie panden zware waterschade op; ze zijn tijdelijk onbewoonbaar. Vier personen brachten de nacht door op het politiecommissariaat aan de Oudaan, enkele anderen werden opgevangen in een restaurant in de buurt. Er wordt dinsdag een tijdelijk onderdak gezocht voor de getroffenen.

Uit de eerste vaststellingen van de branddeskundige van het parket blijkt dat de brand wellicht is aangestoken. Het labo trof sporen van brandversnellers aan op de plaats waar het vuur ontstond. Er zijn nog geen arrestaties verricht.

De man die eerder op maandag uit zijn appartement werd gezet op bevel van de vrederechter werd wel verhoord, maar ontkent vooralsnog elke betrokkenheid. Dat zegt het parket van Antwerpen dinsdag.

.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen