Nieuwe pil doet kater onmiddellijk verdwijnen

© shutterstock

Een pil die luistert naar de naam 'Blowfish' zou de symptomen van je kater binnen het kwartier verhelpen. Het middel werd onlangs goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration en er wordt verwacht dat ze ook in Europa op de markt zal komen.

tib

Blowfish bevat 500 miligram aspirine, 60 miligram cafeïne en antacidum dat het maagzuur neutraliseert, zo meldt de Britse krant The Daily Mail. De symptomen van een kater, zoals hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid zouden er binnen het kwartier mee verdwijnen. De pil werd ontwikkeld door Brenna Haysom, een financieel deskundige die in het bestaande aanbod geen adequaat middel vond tegen een kater. In de eindfase werd het recept vervolmaakt door het labo Rally Labs LCC uit New York.

In de Verenigde Staten is er heel wat kritiek op de pil, die volgens sommigen het gebruik en misbruik van alcohol zou aanmoedigen. Volgens Haysom is dit allerminst haar bedoeling: 'Een kater hoort bij het leven en is niets om je voor te schamen. Maar dat betekent niet dat ik mensen aanmoedig om te veel te drinken', liet ze weten.

De pil is ondertussen te koop in de Verenigde Staten, wanneer ze in Europa op de markt komt, is niet bekend.

Meer over Gezondheid

Meer lifestyle