Food

Wij proefden voor jou de goedkoopste cava

Wij proefden voor jou de goedkoopste cava

Foto: *

Onze wijnkenner Alain Bloeykens proefde de vijf goedkoopste flessen cava. Hieronder vindt u een overzicht.

Jaume Serra (Match): 'Om gasten snel weg te krijgen'

Ziet er perfect uit, met misschien iets minder weelderige parels. Straalt nauwelijks geur uit, behalve een lichte toets van overrijp, bijna rottend fruit. Smaakt heel dun en banaal, maar toch agressief bitter. Heeft een totaal gebrek aan frisheid. Enkel te serveren als je bezoek krijgt dat je snel weer weg wil. Prijs: 3,75 euro.

Freixenet (Leclerc): 'Kan zelfs bij voorgerecht'

Ietwat grovere parel maar heel correct. Geurt heel fris naar citrus, groene appel en bloesems. De smaak is heel plezant en afgerond. Er zit wat fruit in maar ook een tikje bitter naar het einde, zoals het hoort. Kan niet alleen op een party of als aperitief, maar zelfs bij een voorgerechtje. Prijs: 3,70 euro bij Leclerc in Frankrijk. In België doorgaans 7 à 8 euro; bij Carrefour in promo 5,95 euro.

Recoda (Colruyt): 'Hoogstens voor jongerenparty'

Perfect van kleur en parels, maar heel weinig geur. Hoogstens een klein beetje fruit. Smaakt niet slecht maar vrij banaal. Er is duidelijk suiker toegevoegd om de zuurte te compenseren waardoor hij een lichtere toets heeft. Een miskoop is dit niet. Is geen aanrader als aperitief, maar sterk gekoeld eventueel wel geschikt voor een party met veel jongeren.' Prijs: 3,47 euro (nog minder in de buurt van een Red Market)

Puigesser (Carrefour): 'Nietszeggend'

Ziet er heel weelderig parelend uit, maar heeft een agressieve geur bij de start waar al snel niet veel van overblijft. Smaakt te zoet in het begin en op het einde agressief bitter. Weinig of nietszeggende cava, mist persoonlijkheid en is hooguit geschikt om heel, heel koel op een jongerenparty met een beperkt budget te serveren. Prijs: 3,49 euro

Cava Delapierre (Delhaize, Red Market): 'De beste koop'

De parels zijn heel weelderig, maar toch heel fijn. Ruikt heel fris naar citrus, wat perzik en abrikoos, maar dit is niet te overdonderend. De smaak is heel plezierig maar wat beperkt. Hier kan je nauwelijks iets slechts over zeggen, want dit is opmerkelijk fris van smaak. Dit is een perfecte aperitiefcava voor mensen met een beperkt budget. Echt de beste koop uit de hele reeks. Prijs: 3,45 euro bij Red Market, 4 euro bij Delhaize.
 

 

Corrigeer