Seks & Relaties

Hoe overleef je de feestdagen als single?

Hoe overleef je de feestdagen als single?

Foto: Shutterstock

Veel koppels beschouwen de eindejaarsperiode als het meest romantische moment van het jaar. Ze kijken naar melige films in bed, schuimen hand in hand kerstmarkten af en geven elkaar de mooiste cadeaus. Maar hoe komen vrijgezellen deze tijd door? Speciaal voor hen, zetten we enkele do’s en dont’s op een rijtje.

DO’S
1. Schakel je gsm uit als je tipsy bent
Als je dronken bent, durf je veel meer dan in nuchtere toestand. Je bent dus ook niet te verlegen om een onnozel sms’je te versturen naar je ex, seksvriendje of collega waar je al lang een boontje voor hebt... Als je je gsm uitzet wanneer je beseft dat je ergens tussen vrolijk en zat balanceert, verklein je het risico op gênante situaties.

2. Organiseer een vrijgezellenfeestje

Ziet het ernaar uit dat je de feestdagen dit jaar moederziel alleen moet doorbrengen? Kwijn dan niet weg in zelfmedelijden, maar stuur een mailtje naar al je single vrienden en vriendinnen. Wedden dat ze het zien zitten om er samen een spetterend feest van te maken. Extra tip: bekijk griezelige kerstfilms voor een onvergetelijke avond.

3. Koop jezelf een cadeau

Ja, een kerstcadeautje van je geliefde krijgen is speciaal. Maar wie weet beter wat je echt wil dan jijzelf? Niemand toch? Koop daarom zelf je ideale kerstpakje en laat het heel mooi inpakken in de winkel. Maak het pas open om klokslag twaalf uur op kerstavond. Op dat moment zal je des te meer beseffen dat jezelf graag zien ook heel veel waard is.

4. Versier je huis

Het heeft wel degelijk zin dat je als vrijgezel een kerstboom en andere versieringen in hun huis haalt. Zo kan je sombere humeur plaats maken voor een positieve kerst-ingesteldheid en een scherper relativeringsvermogen. Single zijn met kerst valt al bij al wel mee, niet?

5. Boek een lastminute weekendje weg

Maken alle koppels en knusse etentjes je kotsmisselijk, dan kan je nog altijd een weekendje weg boeken. Wij raden je aan om niet naar de kerststeden bij uitstek te reizen zoals Berlijn, München, Wenen of Londen. Een chaletje in de Ardennen bijvoorbeeld, biedt je het isolement waar je naar verlangt.

DONT’S

1. Kijk niet naar romantische films

In een romantische film verloopt alles altijd volgens plan waardoor je zit te huilen nog voor de aftiteling op je scherm verschijnt. Bespaar jezelf die pijn en ban dit soort films tot na januari, wanneer je emotioneel sterker staat . Liefdesliedjes laten afspelen heeft ook geen zin, want dan ga je de teksten toepassen op je eigen leven en kan je heel sip worden.

2. Dineer niet met koppels

Vraagt een bevriend koppel of je Kerstmis/Nieuwjaar in hun gezelschap wil doorbrengen? Bedank dan vriendelijk voor de uitnodiging. Tussen een verliefd stel zitten doet je alleen nog maar meer verlangen naar de ware.

3. Zoek geen contact met je ex

Je ex is verleden tijd, dus hoef je je energie tijdens kerst niet aan hem te verspillen. Bekijk dus geen knusse kerstfoto’s van hem en zijn nieuwe vlam op Facebook, ontvriend hem niet en wens hem geen gelukkig Nieuwjaar via een sms’je. Doe je het wel, dan wordt de feestperiode extra zwaar voor jou. Onthoud dat er een nieuw jaar aankomt vol nieuwe kansen.

4. Troost je niet met calorierijke feesttoetjes
Als je je slecht voelt omdat je geen lief hebt tijdens de feestperiode, zullen heerlijke hapjes en desserts de nodige troost bieden. Tijdelijke troost, welteverstaan. Begin januari voel je je schuldig omdat je te veel gegeten hebt en denk je dat je nog minder kans zal maken bij het andere geslacht.

5. Voorkom een kerst- of nieuwjaarslief

Ja, het is vervelend wanneer een familielid vraagt wanneer je eens met een vriend naar huis komt. Maar een vals lief zoeken om die vraag te vermijden is geen goed idee. Als de feestperiode achter de rug is, moet je immers gaan verkondigen dat je relatie afgesprongen is. En daar komen nog veel meer vervelende vragen bij kijken.
 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees