Pol Van Den Driessche naar N-VA

Pol Van Den Driessche naar N-VA

pn Foto: © Philip Reynaers

BRUGGE - Voormalig CD&V-senator Pol Van Den Driessche gaat aan de slag bij N-VA. Dat heeft de N-VA bevestigd aan onze redactie. Volgens Focus-WTV zou Van Den Driessche de lijst trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen in Brugge. De politicus wenste de overstap zelf niet te confirmeren.

Volgens Focus heeft Van Den Driessche vanmorgen zijn ontslag gegeven bij VTM. Daar was hij aan de slag als politiek analist.

Dit weekend zou de politicus worden voorgesteld aan de Brugse partijafdeling. Maandag zou Van Den Driessche dan worden voorgesteld als lijsttrekker.

Van Den Driessche was eerder al actief in de Brugse politiek. Van 1983 to 1988 was hij gemeenteraadslid voor de VU. Daarna ging hij in de journalistiek. In 2007 ging hij voor CD&V in de Senaat zetelen. Bij de verkiezingen van 2010 werd Van Den Driessche ondanks 25.000 voorkeurstemmen niet herkozen.

'Binnenkort neem ik een beslissing'

In een mededeling laat Van Den Driessche weten 'na een bijzonder druk en boeiend journalistiek jaar' tijd te nemen om zich te beraden over zijn politieke toekomst. 'Binnenkort neem ik daaromtrent een beslissing', stelt hij.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees