Kawashima neemt revanche op Beerschot

Beerschot is op het Kiel niet verder geraakt dan een 0-0 gelijkspel. De Ratten verzamelden de beste kansen, maar Kawashima verijdelde ze één na één. Lierse loerde op de counter, ging bijna nog met de drie punten lopen na een kans voor Sonck, maar de stand bleef 0-0: een punt waar niemand wat mee opschiet.

Rampjaar 2011?

Voor Beerschot AC is 2011 in vele opzichten een opmerkelijk jaar geweest. Nieuwe sterke man Patrick Vanoppen heeft nog heel wat werk op de plank liggen om van 'den Beerschot' een gezonde club te maken. Ondertussen doen de Antwerpenaren het sportief wel goed. Mits winst vandaag tegen Lierse kon Beerschot AC uitkijken naar een plaats in de linkerkolom. Lierse kende ook geen al te gelukkig 2011. Geel-zwart kon net degradatie vermijden en staat nu veertiende. Ook de Pallieters hadden de drie punten nodig om buiten de gevarenzone te blijven.

Beerschot het balbezit, Lierse de kansen

De eerste helft was een maat voor niets: Beerschot had het meeste balbezit, maar een inzakkend Lierse kon de gevaarlijkste kansen creeëren: Mohamed El Gabas kopte eerst op de lat na een voorzet van Daylon Claasen. Op het einde van de eerste helft kon de Egyptenaar nog eens uithalen maar zijn bal ging net naast. Bij de thuisploeg kwam het gevaar van Sherjill MacDonald maar de Nederlander vond steeds Eiji Kawashima op zijn weg. De ruststand was dus 0-0.

Kawashima neemt revanche

Beerschot kwam het best uit de kleedkamers en Sherjill MacDonald kwam net te laat om een voorzet van Hernan Losada binnen te werken. Lierse bleef op de counter speculeren en hield de wedstrijd gesloten. Paars-wit kreeg nu wel goede kansen, maar Eiji Kawashima keepte goed en hield Vuza Nyoni en Wim De Decker van een doelpunt. De Japanner nam met een sterke prestatie revanche op het Beerschotpubliek voor de Fukushima-gezangen. Op het einde kon de ingevallen Wesley Sonck Lierse met een kopbal nog bijna de drie punten bezorgen, maar Tomislav Pacovski was bij de zaak.

Zo eindigde de partij op 0-0, een score waar geen van beide ploegen iets mee opschiet.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.