Stybar: 'Kies voluit voor de weg'

Stybar: 'Kies voluit voor de weg'

Foto: PHOTOPRESS.BE

Zdenek Stybar is mogelijk bezig aan zijn laatste volledige veldritseizoen. De Tsjechische wereldkampioen wil vanaf volgend jaar van het wegseizoen zijn hoofddoel maken, zo zegt hij woensdag in de Concentra-kranten.

'Toen ik met de rest van de Quick.Stepploeg in Calpe vertoefde, stond ik verbaasd te kijken naar de manier waarop er in de ploeg gewerkt wordt. Als ik zag hoe mijn ploegmaats hun wegseizoen voorbereidden, stond mijn besluit vast: dat wil ik ook. Misschien krijg ik maar één kans bij een WorldTourploeg. Ik ben het aan mezelf verplicht die met beide handen te grijpen.'

Tot Oostmalle blijft de Tsjech bos en weide onveilig maken, nadien gooit hij het roer om. 'Ik blijf de komende weken doen wat ik doe, onder meer omdat ik in Koksijde graag nog eens wereldkampioen wil worden. Maar dit wordt - voorlopig toch - mijn laatste volledige wintercampagne. Niet dat ik het veldrijden helemaal de rug zal toekeren. Maar ik wil vanaf volgend jaar een voorbeeld nemen aan Lars Boom. Die maakt van de cross een onderdeel van zijn voorbereiding op het wegseizoen. Lars combineert het nuttige aan het aangename, en dat ben ik ook van plan. Als ik op de weg zou falen, kan ik nog altijd opnieuw voltijds gaan crossen, maar voorlopig ben ik dat echt niet meer van plan.'

Vandaag/woensdag staat in Loenhout de vijfde manche van de GVA Trofee veldrijden op het programma, met onder meer Stybar aan de start.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.