Mode

Modeontwerper Bruno Pieters kondigt terugkeer aan met 'baanbrekend label'

Modeontwerper Bruno Pieters kondigt terugkeer aan met 'baanbrekend label'

Foto: rr

De Belgische modeontwerper Bruno Pieters keert na een twee jaar durende pauze terug naar de modewereld aan. Hij plaatste een video op zijn website, die een 'baanbrekend label met een radicaal nieuw model voor de mode-industrie' aankondigt. De onthulling volgt op 30 januari.

De video werd geregisseerd door Théo Gennitsakis en toont niet veel meer dan een resem vrouwelijke en mannelijke modellen wiens gezicht verborgen wordt achter een stip die de lancering aankondigt. Maandag 30 januari, om 19.00 uur 's avonds, zullen we meer te weten komen over het nieuwe project van Bruno Pieters.

Pieters studeerde in 1999 af aan de modeacademie in Antwerpen, met grote onderscheiding, en ging nadien in de leer bij Martin Margiela, Josephus Thimister en Christian Lacroix. In 2001 lanceerde hij in Parijs zijn eigen collectie. Sinds 2004 ontwerpt hij ook voor het Belgische lederhuis Delvaux. Later werd hij ook art director en creatief directeur van de Hugo-lijn van Hugo Boss.

De ontwerper bracht in oktober vorig jaar al een kleine gastcollectie uit voor de Scandinavische keten Weekday. Die toonde stukken in zijn gekende sobere en pure stijl.

bruno Pieters. from Emmy Mees on Vimeo.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees