Bart Wellens op intensieve zorgen en mist BK

Bart Wellens op intensieve zorgen en mist BK

Bart Wellens Foto: Photo News

Bart Wellens was zaterdagnacht even in levensgevaar. Dat vertelde manager Hans van Kasteren op het persmoment van Telenet-Fidea. De Kempenaar kreeg kort na de middag koorts. Die bleef stijgen, tot om en bij de 40 graden. Hij kreeg ook pijn aan de hartstreek en werd opgenomen in het ziekenhuis op de afdeling Intensieve Zorgen. Ondertussen is zijn toestand stabiel, maar het spreekt voor zich dat Wellens niet zal starten op het BK.

De problemen staken zaterdagnamiddag de kop op. Een uur nadat hij op training aan broer Geert nog vertelde dat hij superbenen had en dat hij zich bekwaam achtte op in Hooglede-Gits kampioen te worden, kreeg Wellens een grieperig gevoel. Daarop begon zijn
lichaamstemperatuur met het uur te stijgen.

Echtgenote aan de zijde

Rond 22 uur ging die temperatuur naar veertig graden en werd Bart overgebracht naar het ziekenhuis in Geel. Daar kreeg Wellens om 3u30 problemen met de hartspier zodat hij moest overgebracht worden naar het UZ Antwerpen waar men een tijdlang voor zijn leven gevreesd heeft. Zijn echtgenote Lentl bleef al die tijd bij hem.

Nu stabiel

Gelukkig is zijn toestand nu stabiel maar het seizoen van Bart Wellens zit er natuurlijk op.
Om de andere renners van de ploeg niet te storen in hun gemoedsrust werd het nieuws stil gehouden tot zondagmorgen. Bart Wellens en Hooglede-Gits is geen gelukkig samengaan. Toen hij de eerste keer aantrad in West-Vlaanderen moest hij onderkoeld opgeven.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.