Sven Nys oppermachtig op BK

Sven Nys heeft in Hooglede-Gits zijn achtste Belgische titel bij de profs gewonnen. Op een ingekort parcours ging de Balenaar al snel alleen op pad, niemand kon zijn wiel houden. Hij kwam over de streep met een voorsprong van een kleine minuut op Niels Albert. Rob Peeters werd derde en vervolledigt het podium.

Een fel geanticipeerd Belgisch Kampioenschap in Hooglede-Gits is gewonnen door een oppermachtige Sven Nys. De topfavoriet beleefde niet de beste start, en moest in de aanvangsfase achtervolgen. 

Niels Albert rook immers zijn kans en ging razendsnel in de aanval: hij maakte al snel een klein kloofje met de concurrentie, waar Kevin Pauwels onzichtbaar een tegenvallend BK afwerkte. Het waren Sven Vanthourenhout en Klaas Vantornhout die de achtervolging op Niels Albert moesten leiden.

Sven Nys was vandaag echter niet in te tomen: al snel kwam hij terug uit de achtergrond, om alleen op zoek te gaan naar leider Albert. De Kannibaal deed zijn naam alle eer aan, en vrat de renner van BKCP-Powerplus al snel op. Albert kon nog even volgen, maar moest al snel zijn meerdere erkennen in een ontketende Nys. Die bouwde stelselmatig een geruststellende voorsprong uit en kon rondenlang genieten van een zekere achtste nationale proftitel.

 

BK veldrijden: Uitslag eliterenners

1. Sven Nys (Baal/Landbouwkrediet-KDL Trans) 1u02:20
2. Niels Albert 0:52
3. Rob Peeters 1:17
4. Sven Vanthourenhout 1:31;
5. Tom Meeusen 1:37;
6. Dieter Vanthourenhout 2:13;
7. Jan Denuwelaere 2:42;
8. Kenneth Van Compernolle 3:05;
9. Bart Aernouts 4:02;
10. Kevin Pauwels 4:15;
11. Joeri Adams 5:27;
12. Jim Aernouts 6:11;
13. Vincent Baestaens op 1 ronde;
14. Quentin Bertholet op 2 ronden;
15. Zico Waeytens;
16. Jelle Wallays op 3 ronden

Opgegeven: Klaas Vantornout, Steven Van Vooren
Niet gestart: Bart Wellens, Tom Dernies, Laurent Evrard

Corrigeer

Meest Gelezen Sport