Marokkaanse Jet4you gaat op in Belgische Jetairfly

Marokkaanse Jet4you gaat op in Belgische Jetairfly

Het Marrokaanse Jet4you integreert in het Belgische Jetairfly. Foto: rr

De Marokkaanse lagekostenmaatschappij Jet4you, eigendom van de internationale Duitse toerismegroep TUI, integreert in de Belgische zustermaatschappij Jetairfly, eigendom van TUI Belgium. Door de strategische operatie, waarbij zowel personeel, vluchten, lijnen en vliegtuigen overgaan naar Jetairfly, gaan in Marokko 39 jobs verloren. Dat meldt TUI Belgium dinsdag.

 Jet4you werd opgericht in 2005. TUI Belgium, aandeelhouder van Jet4you, leverde daarbij de nodige technische en praktische kennis en is dus een logische keuze, klinkt het. Maar ‘sinds haar oprichting was de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij elk jaar verlieslatend’, zegt Hans Vanhaelemeesch, woordvoerder van Jetair. Door haar kleine omvang werd Jet4you ook hard getroffen door de economische crisis. ‘Een integratie moet ervoor zorgen dat de luchtvaartmaatschappij aan de noodzakelijke massa komt om rendabel te zijn.’

'Het plan voorziet een sterke verbetering van het kwaliteitsniveau, meer bepaald op het vlak van stiptheid en verzekert een nauwe band met de Marokkaanse gemeenschap en met de toeristen die naar Marokko reizen', duidt Jet4you zijn strategische plan.

Succes bewezen

Een opgaan in het Belgische Jetairfly houdt in dat Jet4you ook het hybride model zal toepassen ‘dat in België al zijn succes bewezen heeft’. Dat wil zeggen dat naast enkel lowcostpassagiers vervoeren voortaan ook reizigers van de touroperators Marmara en Nouvelles Frontières - beiden eigendom van TUI Frankrijk - kunnen vliegen op dezelfde vluchten. Daardoor wordt een bredere reisgroep aangetrokken.

De operatie zet in Marokko 39 van de 259 jobs op de helling. ‘Het gaat om technische en grondfuncties’, aldus de woordvoerder. Bij het Belgische Jetairfly verdwijnen geen banen.

Uiteindelijk zal ook de naam 'Jet4you' op termijn verdwijnen, voegt Vanhaelemeesch eraan toe. De integratie gaat onmiddelijk van start en moet tegen het einde van het jaar afgerond worden. 

Corrigeer

MEER NIEUWS