Überkitsch: Tweede keer goede keer?

AALST - Twee jaar geleden waagde Überkitsch – toen nog een trio – al eens zijn kans in Humo’s Rock Rally en toen waren de preselecties hun eindpunt. Deze editie vat de Aalsterse Indierockband vol vertrouwen aan. Überkitsch is dan ook rijper geworden en onderging een belangrijke metamorfose.

‘Vroeger speelde Kristof Souvagie drums maar hij liet het slagwerk over aan nieuwkomer Jelle D’Hondt en koos zelf voor de gitaar’, zegt zanger Glenn Janssens. ‘Die stoelendans heeft voor schwung en een nieuwe spirit gezorgd voor de groep. Vierde lid is Matthias Durie op bass. We staan een pak steviger in onze schoenen dan twee jaar geleden en hebben er goede hoop op ver te geraken in deze Rock Rally. De reacties na onze deelnames aan het Oost-Vlaamse rokconcours en diverse andere optredens, zoals op De Belofte, waren alleszins positief.’

De jongste tijd stonden er bitter weinig gigs op de agenda. ‘We zaten dan ook vaak in de studio om een demo op te nemen’, zegt Glenn. ‘We gaan met een frisse kop dat Rock Rallypodium op.’

Als de jongens van Überkitsch doorstoten naar de halve finale, dan willen ze een Indie-cover van Tiga’s hit Far From Home brengen. Maar dat is dus letterlijk toekomstmuziek.

Überkitsch speelt op 3 februari in de preselectie in de Nijdrop in Opwijk. Bekijk hier alvast naar de clip 'Beautycoma'.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio