Twee jaar cel gevorderd voor woordvoerder van Sharia4Belgium

Twee jaar cel gevorderd voor woordvoerder van Sharia4Belgium

Fouad Belkacem Foto: rr

ANTWERPEN / BORGERHOUT - Het openbaar ministerie heeft twee jaar cel en 550 euro boete gevorderd voor Fouad Belkacem (29), woordvoerder van de radicale moslimbeweging Sharia4Belgium. Hij wordt vervolgd voor het aanzetten tot haat en geweld tegen niet-moslims. De zaak is vrijdag behandeld voor de Antwerpse strafrechter. Belkacem liet verstek gaan.

De voorbije jaren verschenen er geregeld filmpjes op het internet waarin de woordvoerder van Sharia4Belgium op een niet aflatende manier oproept tot haat en geweld tegen niet-moslims en pleit voor de afschaffing van de democratie. Een dag na het overlijden van Marie-Rose Morel noemde hij haar ziekte een straf van Allah. Filip Dewinter, Bart De Wever en alle andere 'vijanden van Allah' mochten zich aan hetzelfde verwachten.

Volgens het openbaar ministerie overschreed hij met dergelijke uitspraken de grenzen van de vrijheid van meningsuiting. Procureur Filip Vanneste haalde zwaar uit naar Belkacem. 'Hij is geen vrome moslim, maar een ordinaire crimineel', zei hij, verwijzend naar zijn paginalang strafblad.

Belkacem liep al veertien veroordelingen voor de politierechtbank op, alsook een viertal correctionele veroordelingen wegens diefstal met geweld, weerspannigheid, smaad, bedreigingen en inbreuken op de anti-racismewet.

Volgens Vanneste is het alleen nog maar een kwestie van tijd tot één of andere dwaas de haatboodschap van de beklaagde ook effectief gaat uitvoeren. 'Belkacem is een dreigend gevaar voor onze samenleving en hij moet gestopt worden.' Hij vorderde dan ook de maximumstraf. Voor de Britse moslim Anjem C., die zijn haat eens was komen prediken in een wijkcentrum in Borgerhout, vorderde hij twaalf maanden cel.

Filip Dewinter van Vlaams Belang, Frank Van Hecke (de echtgenoot van Marie-Rose Morel), het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding en Jean-Marie De Meester - die zich als homoseksueel stoort aan de homofobe uitspraken - stelden zich burgerlijke partij en vroegen ieder één euro schadevergoeding.

Vonnis op 10 februari.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees