Standard strikt IJslandse middenvelder Bjarnason

Standard strikt IJslandse middenvelder Bjarnason

Birkir Bjarnason (links) in actie tegen de beloften van Engeland Foto: PN

Vicekampioen en bekerwinnaar Standard heeft zich vrijdag versterkt met de IJslandse middenvelder Birkir Bjarnason. De 23-jarige international komt over van het Noorse Viking FK en tekende een vierjarig contract op Sclessin, maakten de Rouches vrijdag bekend op de clubwebsite.

Bjarnason was een vaste klant in de nationale IJslandse jeugdselecties en maakte ook al negenmaal deel uit van de A-kern. In het EK-kwalificatieduel van oktober 2011 in en tegen Portugal (5-3 verlies) stond hij nog een volledige wedstrijd tussen de lijnen.
De IJslander, die in 2008 nog in de belangstelling van het Italiaanse Reggina stond, was sinds de zomer van 2005 actief bij Viking. Dat leende hem in 2008 wel een seizoen uit aan Bodo Glimt.

Bjarnason legde vrijdag zijn medische testen af en maakte daarna meteen kennis met zijn nieuwe teammaats en de technische staf.

Tchite niet naar club Preud'homme

Standard ontkende vrijdag op zijn website overigens dat er al een akkoord is met het Saoedische Al Shabab, de club van Michel Preud'homme, omtrent een overgang van aanvaller Mémé Tchité. De laatste contacten dateren van 5 januari, laten de Luikenaars weten.
 

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.